Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), dodijelila je Ustanovi Zoološki vrt Grada Zagreba Erasmus akreditaciju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Akreditacija je dodijeljena za razdoblje od 1. veljače 2022. do 31. prosinca 2027.

Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba prihvatljivi je nositelj akreditacije u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja jer organizira i izvodi praktičnu nastavu za nekoliko različitih strukovnih usmjerenja te aktivno sudjeluje u modernizaciji sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz izradu novih standarda zanimanja i kvalifikacija.

Zoološki vrt jedinstveno je mjesto koje praktikantima pruža iznimno iskustvo izravnog kontakta s tematikom njihovog obrazovnog programa te svojim izvorima znanja utječe na stvaranje pozitivnih stavova prema očuvanju bioraznolikosti. Svjesni smo da je vrijednost kvalitetnog programa praktične nastave u direktnoj vezi s uspješnim strukovnim obrazovanjem. Kako bi učinkovito nastavili svoje djelovanje te u budućnosti bili prepoznati kako kompetentan poslodavac za pružanje stručnog dijela obrazovanja, u cilju nam je unaprijediti postojeći sustav organizacije i izvođenja praktične nastave unutar Ustanove.

 Što predstavlja Erasmus akreditacija?

Erasmus akreditacija je poput članske iskaznice za dio Programa kojim se podupire mobilnost.

Omogućuje Ustanovi jednostavniji pristup financiranju u okviru Ključne aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+  te otvara brojne mogućnosti, ne samo za mobilnost osoblja u svrhu učenja, već i  za profesionalni i osobni razvoj.

Dodjelom Erasmus akreditacije potvrđuje se da je Ustanova Zoološki vrt usvojila plan za provedbu visokokvalitetnih aktivnosti, koje će provoditi tijekom međunarodnih mobilnosti u svrhu razvoja svoje organizacije, a pri tome slijedi Erasmus standarde kvalitete.

Akreditiranim organizacijama ti standardi kvalitete jamče uspjeh, a sudionicima kvalitetu.