AUTOMOBILOM

Ako dolazite u Zagreb iz smjera zapada (Ljubljana, Bregana, Krapina) krećite se Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka a zatim Slavonskom avenijom do skretanja za Heinzelovu ulicu (raskrižje s Radničkom cestom). Nakon skretanja u Heinzelovu ulicu, idite Heinzelovom do skretanja za ulicu Donje Svetice, skrenite desno te ulicom Donje Svetice nastavite vožnju ravno i prije petog semafora skrenite desno na javno parkiralište koje se nalazi neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom. 

Ako dolazite u Zagreb iz smjera juga (Split, Rijeka, Karlovac) krećite se Jadranskom avenijom u smjeru sjevera. Nakon dolaska do rotora skrenite u Aveniju Dubrovnik (Novi Zagreb, Velesajam). Avenijom Dubrovnik vozite se do novog rotora kod naselja Utrine (Getro) i nastavite vožnju do Mosta Mladosti, Avenijom Marina Držića. Na raskrižju
Avenije Marina Držića sa Slavonskom avenijom (prije Autobusnog kolodvora) skrenite desno u smjeru istoka. Zatim, nastavite vožnju Slavonskom avenijom do lijevog skretanja za ulicu Donje Svetice (četvrti semafor lijevo) te nastavite
vožnju pravo ulicom Donje Svetice do javnog parkirališta koje se nalazi desno neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.

Ako dolazite u Zagreb iz smjera istoka (Slavonski Brod, Varaždin) krećite se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Na raskrižju s Heinzelovom ulicom i Radničkom cestom skrenite u Heinzelovu ulicu u smjeru centra. Zatim nastavite vožnju Heinzelovom ulicom do desnog skretanja za ulicu Donje Svetice te nastavite vožnju pravo ulicom Donje Svetice i prije petog semafora skrenite desno na javno parkiralište koje se nalazi neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.

 

TRAMVAJEM

 S terminala Črnomerec prema Zoološkom vrtu vozi tramvaj na liniji broj 11. Izlazna postaja je »Bukovačka« na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom te ukoliko želite ući na istočni ulaz u Zoološki vrt, izađite na sljedećoj stanici, »Hondlova«.

S terminala Ljubljanica prema parku Maksimir vozi tramvaj na liniji broj 12. Izlazne postaje su: »Bukovačka« – za dolazak na glavni ulaz u Zoološki vrt (kroz Park Maksimir) te »Hondlova« ukoliko želite ući kroz istočni ulaz u Zoološki vrt.

S terminala Savski most premaparku Maksimir voze tramvaji na liniji broj 4 i 7. Izlazna postaja je Bukovačka na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom

Ako se nalazite u centru grada s Trga bana Josipa Jelačića za dolazak u park Maksimir koristite tramvajske linije broj 11 i 12 u smjeru istoka.

 

AUTOBUSOM

Ako se nalazite u blizini Autobusnog kolodvora za dolazak u park Maksimir koristite tramvajsku liniju broj 7 u smjeru sjevera.

Ako se nalazite u blizini Željezničkog kolodvora za dolazak u park Maksimir koristite tramvajsku liniju broj 4 u smjeru istoka.

 

PARKING

Najveće javno parkiralište nalazi se u blizini zapadne tribine GNK DINAMO stadiona. Do parkirališta se može doći iz smjera Donjih Svetica tako da se neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom cestom iza autobusne stanice skrene desno na nogostup (spušteni rizol).

SMJEŠTAJ

U okolici Zoo vrta nalaze se hoteli, hosteli te privatni smještaji koji po povoljnim cijenama nude usluge noćenja, noćenja s doručkom te druge aranžmane.