Jeste li već rezervirali obrazovni program za svoju grupu? 

U Zoološkom vrtu grada Zagreba možete rezervirati jedan od brojnih programa! Obrazovni programi namijenjeni su organiziranim školskim i predškolskim grupama te su prilagođeni djeci predškolske dobi, svakom razredu osnovne škole i srednjoj školi.

U njima se uz aktivno sudjelovanje djece i puno praktičnog rada, kontakt sa životinjama, korištenje modela i preparata i zanimljive prezentacije, obrađuju prirodoslovne teme, teme ostalih odgojno-obrazovnih područja kao i one međupredmetne.

 

 

Programi su u potpunosti usklađeni s Nacionalnim kurikulumom.

Obrazovne programe su kreirali stručnjaci prirodoslovnih, društvenih  i pedagoških znanosti u skladu s preporukama Europskog parlamenta i Vijeća za cjeloživotno učenje (Recommendation of the European Parliament and of the Council of 18 December for lifelong learning-2006/962/EC), te su usmjereni k razvijanju kompetencija koje su izazov modernom društvu:

 

  • osnovne kompetencije u prirodoslovlju
  • matematičke kompetencije
  • korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija
  • organiziranje informacija za samostalno učenje i učenje u skupini
  • pismenu i usmenu komunikaciju na materinjem jeziku
  • razumijevanje i  izražavanje na stranim jezicima
  • ostvarivanje ideja u djelo

Razlikujemo četiri tipa obrazovnih programa…

OPĆI PROGRAMI

Programi koji su u skladu s općim ciljevima nastave prirode i društva, prirode i biologije te uvode korisnike u raznoliki svijet životinja, posjet zoološkom vrtu obogaćuju zanimljivostima o životinjama i objašnjavaju ulogu zooloških vrtova u suvremenom društvu.

IZVANUČIONIČNA NASTAVA

Programi koji su oblikovani kao izvanučionična nastava u kojoj su integrirana dva ili više nastavnih predmeta i međupredmetne teme. Programi nude posve drukčiji pogled na nastavne sadržaje s mnogo praktičnog rada. Mogu se koristiti kao uvod u novu temu, njezina obrada ili kao vježbanje i ponavljanje.

IZVANUČIONIČNA NASTAVA – EKOLOŠKI PROGRAMI

Programi koji su vezani uz ekološke teme iz nastavnog plana i programa i teže razvijanju odgovornog odnosa prema očuvanju kvalitete okoliša. Mogu biti uvod u temu, njezina obrada, vježbanje i ponavljanje.

TEMATSKI PROGRAMI

Programi koji na jedinstven način detaljno obrađuju specijalizirane teme iz biologije i srodnih znanosti te kod pojedinca razvijaju donošenje osviještenih i odgovornih odluka.

RUČAK ZA GRUPE!

Osim obrazovnog programa, za školske i vrtićke grupe možete dogovoriti ručak u restoranu „Kod morskog lava“! Tako u Zoološkom vrtu učenici mogu utažiti i glad za znanjem, ali i pravu glad!

Za dogovor oko lunch paketa obratite se restoranu Kod morskog lava:

morski.lav@zoo.hr

danijel.caharija@zoo.hr

091/ 574-4915

 

 

OBRAZOVNI PROGRAMI U PONUDI

Otvorite brošuru s ponudom programa za

DJEČJE VRTIĆE

Otvorite brošuru s ponudom programa za

RAZREDNU NASTAVU

Otvorite brošuru s ponudom programa za

PREDMETNU NASTAVU

Programi izvanučionične nastave usklađeni su s Nacionalnim kurikulumom. OVDJE možete pronaći listiće za nastavnike s detaljima o programu koji Vas zanima!

CIJENA OBRAZOVNIH PROGRAMA

Školske grupe plaćaju ulaz u Zoološki vrt po cijeni od 2,50 €  po djetetu, a cijena ulaznice za vrtićke grupe iznosi 2 €  po djetetu,

Obrazovni programi se naplaćuju 1€  po djetetu.

Cjenik ulaznica za Zoološki vrt pogledajte: OVDJE

 

KONTAKT ZA REZERVACIJU OBRAZOVNIH PROGRAMA

URED EDUKATORA

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka, 8.00 – 16.00 sati

e-mail: edukacija@zoo.hr

tel: 091  2302 229

tel: 01 – 77 88 534