Najveći broj edukativnih programa namijenjeni su organiziranim školskim grupama te su prilagođeni djeci predškolske dobi, svakom razredu osnovne škole i srednjoj školi.

U njima se uz aktivno sudjelovanje djece i puno praktičnog rada, kontakt sa životinjama, korištenja modela i preparata i zanimljive prezentacije, obrađuju prirodoslovne teme, teme ostalih odgojno-obrazovnih područja kao i one međupredmetne.

Programi su u potpunosti usklađeni s Nastavnim planom i programom te s Nacionalnim okvirnim kurikulumom.

Obrazovne programe su kreirali stručnjaci prirodoslovnih, društvenih  i pedagoških znanosti u skladu s preporukama Europskog parlamenta i Vijeća za cjeloživotno učenje (Recommendation of the European Parliament and of the Council of 18 December for lifelong learning-2006/962/EC), te su usmjereni k razvijanju kompetencija koje su izazov modernom društvu:

  • osnovne kompetencije u prirodoslovlju,
  • matematičke kompetencije,
  • korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija,
  • organiziranje informacija za samostalno učenje i učenje u skupini,
  • pismenu i usmenu komunikaciju na materinjem jeziku,
  • razumijevanje i  izražavanje na stranim jezicima,
  • ostvarivanje ideja u djelo.

Od veljače 2021. možete rezervirati on line edukativni program. Više informacija potražite na: ZOO U GOSTIMA.

Razlikujemo četiri tipa obrazovnih programa:

OPĆI PROGRAMI

Programi koji su u skladu s općim ciljevima nastave prirode i društva, prirode i biologije te uvode korisnike u raznoliki svijet životinja, posjet zoološkom vrtu obogaćuju zanimljivostima o životinjama i objašnjavaju ulogu zooloških vrtova u suvremenom društvu.

IZVANUČIONIČNA NASTAVA

Programi koji su oblikovani kao izvanučionična nastava u kojoj su integrirana dva ili više nastavnih predmeta i međupredmetne teme. Programi nude posve drukčiji pogled na nastavne sadržaje s mnogo praktičnog rada. Mogu se koristiti kao uvod u novu temu, njezina obrada ili kao vježbanje i ponavljanje.

IZVANUČIONIČNA NASTAVA – EKOLOŠKI PROGRAMI

Programi koji su vezani uz ekološke teme iz nastavnog plana i programa i teže razvijanju odgovornog odnosa prema očuvanju kvalitete okoliša. Mogu biti uvod u temu, njezina obrada, vježbanje i ponavljanje.

TEMATSKI PROGRAMI

Programi koji na jedinstven način detaljno obrađuju specijalizirane teme iz biologije i srodnih znanosti te kod pojedinca razvijaju donošenje osviještenih i odgovornih odluka.

POSEBNA PONUDA: OBRAZOVNI PROGRAM + RUČAK

Osim obrazovnog programa, za školske grupe možete dogovoriti i paket: ulaznice za školsku grupu, ručak u restoranu „Kod morskog lava“ i obrazovni program ili vodstvo kroz Zoološki vrt za grupu.

Možete birati između „Pandinog paketa“ i „Lemurovog paketa“.

Na sljedećoj poveznici otvorite brošuru s ponudom za dječje vrtiće.

Na sljedećoj poveznici otvorite brošuru s ponudom za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole 

Na sljedećoj poveznici otvorite brošuru s ponudom za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole 

Za dogovor oko lunch paketa obratite se restoranu Kod morskog lava: morski.lav@zoo.hr, 091 574 4915

Cijena obrazovnih programa

Školske i vrtićke grupe plaćaju samo ulaz u Zoološki vrt po cijeni od 15, odnosno 10 kuna, dok su naši obrazovni programi besplatni. Cjenik ulaznica za Zoološki vrt pogledajte: OVDJE

KONTAKT I INFORMACIJE

URED EDUKATORA

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka, 8.00 – 16.00 sati

edukacija@zoo.hr