Tijekom praznika osigurajte svom djetetu nezaboravni dan u Zoološkom vrtu Grada Zagreba. Pripremili smo program za učenike 2. – 6. razreda osnovne škole. Kod nas ih ove zime čeka ZOO AVANTURA!

Izaberite temu zanimljivu Vašem školarcu i prijavite ga na program! Ako dijete željno učenja kroz zabavu ne može izabrati samo jednu temu – rado ćemo se družiti i više dana! Svaki dan programa u potpunosti je drugačiji te će svaki dan biti nova avantura!

ZOO AVANTURA je jednodnevni program za učenike 2. – 6. razreda osnovne škole, a odvija se tijekom zimskih praznika 19. – 23. 2. 2023. Svaki dan za djecu željnu znanja, druženja i zabave pripremili smo posve drugačiji program tako da mališani mogu sudjelovati na programu jedan dan ili se možemo družiti više dana u tjednu praznika!

Ono što želimo je da djeca kreativno i kvalitetno provode slobodno vrijeme tijekom drugog dijela zimskih praznika i zato smo pripremili pregršt zabavnih aktivnosti kroz koje ćemo učiti o svijetu životinja.

Djeca će imati priliku izraziti svoju kreativnost, uskočiti u ulogu timaritelja,  raditi u timu, pokazati kako se snalaze u prostoru, upoznati razne životinje i još mnogo toga.  Dnevni programi su različiti ali svaki je dan na rasporedu pregršt zabave i otkrivanje životinjskog svijeta.

Za djecu željnu zabave i znanja pripremili smo i posebno iznenađenje – svaki ćemo dan otkrivati novi skriveni kutak Zoo vrta, mjesto izvan pogleda redovnih posjetitelja. 

RUČAK KOD MORSKOG LAVA

Predahnut ćemo uz ručak u restoranu Kod morskog lava, koji se nalazi unutar Zoo vrta.

Prilikom prijave djeteta na program možete izabrati jednu od četiri opcije ručka.

UPISI NA PROGRAM

Kako biste rezervirali mjesto na programu za svoje dijete, potrebno je ispuniti upisni list za željeni termin.

Prije prijave djeteta, roditelji su obavezni pročitati UPUTE ZA RODITELJE.

PONEDJELJAK

Oko nas su guste krošnje drveća, čuje se samo ptičji pjev. Iznenada nastaje prava glama – buka u krošnjama daje nam naslutiti da traje borba za hranu. Nalazimo se dakako u džungli. Upoznat ćemo životinje koje ovdje žive, naučiti kakvi uvjeti vladaju u ovim vlažnim staništima i kakve su sve prilagodbe životinje razvile. Polaznici će imati priliku nahraniti jednu životinju koja je razvila vrlo zanimljiv način lova.

Za upis djeteta, ispunite:

Upisni list PONEDJELJAK

UTORAK

Naša je zemlja izuzetno bogata životinjskim svijetom. Tako je u Hrvatskoj zabilježeno oko 400 vrsta ptica, čime smo u samom vrhu Europe po raznolikosti ovih pernatih stvorenja, a među najbogatijim smo europskim državama i po broju vodozemaca i gmazova. Stoga ne čudi da jedan dan posvećujemo životinjama lijepe naše. Zavirit ćemo u svaki kutak Zoo vrta, naučiti kako se orijentirati u prostoru te se baciti na iskapanje fosila i otkriti tko je to nekada živio na našim prostorima.

Za upis djeteta, ispunite:

Upisni list UTORAK

SRIJEDA

Selimo na kontinenti koji se odlikuje najrazličitijim klimatskim uvjetima, raznolikom vegetacijom i najbogatijom faunom. Tema dana je Afrika! Upoznat ćemo životinje afričkih travnjaka, močvara i pustinja, otkriti tko se krije u kišnim šumama, a tko na visokim planinama. Odmaknut ćemo se od svijeta životinja tek toliko da se okušamo u stvaranju glazbe na afričkim bubnjevima.

 

 

Za upis djeteta, ispunite:

Upisni list SRIJEDA

ČETVRTAK 

I danas idemo „iza kulisa“, ovaj put ćemo osim životinja upoznati i ljude koji  iza njihovih punih trbuha stoje. Što sve uključuje briga za životinje u zoološkom vrtu? Razgovarat ćemo s timariteljima, pogledati gdje se to priprema hrana za sve te životinje u zoološkom vrtu, a nešto ćemo pripremiti i sami. Uskočit ćemo u ulogu timaritelja i okušat se u brizi za neke od životinja, sve pod budnim okom edukatora.

 

 

Za upis djeteta, ispunite:

Upisni list ČETVRTAK

PETAK

Zoo vrtovi su igraju važnu ulogu u očuvanju divljih životinja diljem svijeta. Današnji dan posvetit ćemo zaštiti životinja. U našem Zoo vrtu se tako nalaze mnoge ugrožene vrste. Polaznici će upoznati najposebnije stanovnike našeg Vrta i zaviriti u prostore nedostupne posjetiteljima, saznati što mi činimo za te životinje, ali i naučiti kako možemo štititi životinje u vlastitom dvorištu ili školi. Susrest ćemo se i s veterinarom Zoo vrta koji će nam predstaviti svoj rad i ispričati zanimljivosti iz ambulante.

Za upis djeteta, ispunite:

Upisni list PETAK

OPĆE INFORMACIJE

Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba (dalje: Zoološki vrt) organizator je programa „Zoo Avantura“ i poduzeo je i poduzima sve mjere koje su u njegovoj mogućnosti kako bi boravak djece u Zoološkom vrtu i sudjelovanje na programu bio siguran, ugodan i zabavan.

VRIJEME ODRŽAVANJA: 19. veljače 2023. – 23. veljače 2024.
TRAJANJE PROGRAMA: jednodenvni program
DNEVNI TERMINI:
8:00 – 16:00 h
Moguće je preuzimanje djece već od 14:00 h
GRUPA: Najmanje 10 djece, maksimalno 24 djece
DOB DJECE: program je namijenjen dijeci koja pohađaju 2. – 6. razred osnovne škole

UPIS NA PROGRAM

REZERVACIJA: Mjesto na programu je rezervirano nakon ispunjavanja upisnog lista. Rezervacija traje 24 sata unutar koji je potrebno poslati potvrdu o uplati.

Dijete je upisano na program nakon što je ispunjen on-line upisni list i plaćen puni iznos cijene programa.
Svaki dan je program u potpunosti drugačiji te isto dijete može sudjelovati u programu i više dana. U slučaju sudjelovanja na programu tijekom više dana, potrebno je ispuniti upsni list za svaki željeni dan i uplatiti cjelokupni iznos za svaki dan.

 

CIJENA I PLAĆANJE

CIJENA PROGRAMA: 25 EUR za jedan dan*
*Ako dijete sudjeluje u programu tijekom više dana, potrebno je uplatiti 25 EUR po danu, odnosno:
1 dan=25 EUR; 2 dana=50 EUR…
U cijenu je uključen sav pribor, materijal i ručak u restoranu Kod morskog lava.

NAČIN PLAĆANJA:
Program je moguće platiti uplatnicom ili internet bankarstvom najkasnije 24 sata nakon rezervacije.
Potvrdu o uplati obavezno je poslati na mail zoo.edukacija@gmail.com !

Podaci za uplatu:
Opis plaćanja: Ime i prezime djeteta (Zoo Avantura 2024)
Poziv na broj: 192502-2024
Model: HR00
Primatelj: Zoo Zagreb, Fakultetsko dobro 1, Zagreb
IBAN: HR1023600001101983046
U slučaju otkazivanja sudjelovanja na programu uplaćeni izno se ne vraća!
U slučaju otkazivanja programa od strane Zoološkog vrta (npr. zbog nedovoljnog broja upisane djece u termin) vraća se puni iznos!

INFORMACIJE I KONTAKT
Ured edukatora
01/7788 534
091 2302 229
edukacija@zoo.hr
Uredovno vrijeme je radnim danom od 8 do 16 sati.