Tijekom drugog dijela zimskih školskih praznika, od 19. do 23. veljače 2024. godine, u Zoološkom se vrtu Grada Zagreba održava Zoo avantura. Zajedničko je to ime za pet jednodnevnih programa namijenjenih učenicima od 2. do 6. razreda osnovne škole.

Zahvaljujući Zoo avanturi djeca o životinjskom svijetu uče kroz zabavu. Svaki dan ima drugu temu, pa dijete može izabrati onu koja ga najviše zanima ili pohađati programe svih pet dana. U ponedjeljak će se upoznavati fauna džungle, u utorak Hrvatske, a u srijedu Afrike. U četvrtak će se govoriti o skrbi za životinje u zoološkim vrtovima, a petak će biti posvećen zaštiti ugroženih životinjskih vrsta. Sudionici Zoo avanture svaki će dan zaviriti u jedan kutak Vrta koji je inače izvan pogleda njegovih redovnih posjetitelja.

Pod vodstvom iskusnih edukatora djeca tijekom programa razvijaju mnogobrojne vještine važne kako timariteljima, zoolozima i veterinarima, tako i stručnjacima koji ne rade sa životinjama. Školarci će moći pokazati svoju kreativnost i inovativnost, poboljšati snalaženje u prostoru te učiti o timskom radu.

Jednodnevni program počinje u 8, a završava u 16 sati. Dijete je moguće preuzeti nakon 14 sati.

Polaznicima programa su osigurani potrebni materijal, pribor te ručak. Cijena sudjelovanja u jednodnevnom programu je 25 eura.

U skupini može biti 24 djece, a za održavanje programa potrebno ih je biti bar deset.

Dodatne informacije: https://zoo.hr/zoo-avantura/