OTKAZANO!

 

Zagreb će od 19. do 23. svibnja 2020. godine ugostiti EAZA Conservation Forum 2020. Domaćin te šeste međunarodne konferencije o zaštiti životinja i njihovih staništa u organizaciji Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija, je Zoološki vrt grada Zagreba. Konferencija će se održati u hotelu International.

EAZA Conservation Forum okuplja stručnjake koji se bave zaštitom prirode – predstavnike ustanova i udruga, kako bi međusobnim povezivanjem te razmjenom znanja i iskustva doprinijeli boljoj zaštiti životinja i njihovih staništa.

Program konferencije poseban naglasak stavlja na očuvanje životinjskih vrsta u zoološkim vrtovima i divljini. Istraživanje i zaštita prirode važna je djelatnost suvremenih zooloških vrtova. Zoološki vrt grada Zagreba predstavit će svoje edukativne kampanje i projekte kojima doprinosi zaštiti lokalne faune. Među životinjskim vrstama koje su u fokusu tih projekata, su bijela roda, bjeloglavi sup, čovječja ribica, dinarski voluhar, primorska gušterica, riječna kornjača  i planinski žutokrug.

Zoološki vrt grada Zagreba veliku pozornost pridaje projektima istraživanja i zaštite životinjskih vrsta. Neke projekte radi na lokalnoj razini, a neke u sklopu Eaze.

Zoološki vrt grada Zagreba član je tog udruženja koje broji više od 410 članova u 47 država Europe i Srednjeg Istoka, još od 1997. godine.

Više informacija o registraciji i samoj konferencije možete pronaći  OVDJE .

EAZA Conservation Forum svake se dvije godine održava u drugom europskom gradu gdje djeluje ustanova članica Eaze koja je dobila čast biti domaćinom i suorganizatorom konferencije. Naime, razmjena znanja i iskustva te uključivanje što većeg broja ljudi u projekte zaštite prirode kako bi se, među ostalim, podigla njihova kvaliteta, postaje imperativ ne samo među stručnjacima, nego svim stanovnicima Zemlje.

Kako je Zoološki vrt grada Zagreba europskim stručnjacima predstavio svoj rad na zaštiti autohtonih životinjskih vrsta pročitaj OVDJE  .