Ako je vjerovati predviđanju bjelorukih gibona u Zoološkom vrtu Grada Zagreba, mreža reprezentacije Maroka sutra će biti puna pogodaka. Gibon Kent siguran je u pobjedu Vatrenih u utakmici kojom naša reprezentacija otvara svoj nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

Kada su bjeloruki giboni ušli u nastambu gdje su bile obješene kutije s obilježjima Maroka i Hrvatske, Kent je dojurio do one hrvatske i počeo se iz nje častiti voćem i povrćem. Drugu kutiju iako je imala identično punjenje, nije niti pogledao. Kraj kutija je ostao sjediti sve dok članovi njegove obitelji nisu ispraznili onu s hrvatskom trobojnicom.

„Jako nas veseli što je Kent kao glavni prognozer u obitelji gibona s tolikom sigurnošću izabrao kutiju s hrvatskim obilježjima. Vjerujemo da nije pogriješio! Prognoziranje koje organiziramo, svojevrsna je naša podrška hrvatskoj reprezentaciji. Želimo da, baš kao i tijekom prethodnog Svjetskog prvenstva, prognoziranjem gibona Vatrene pratimo do završnice Mundijala“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba. U kutijama su bili, među ostalim, celer, papaja, jabuke i kruške. Nakon Kenta za slasnim je voćem i povrćem prvo posegnula njegova kći Fiona, pa mlađa Salvadora, skraćeno Dora. Toj je ljepotici ime nadjenuo Yuri Cortez, fotoreporter agencije France-Presse iz Salvadora kojeg su slaveći pobjedu u poluzavršnici SP-a u Rusiji srušili hrvatski reprezentativci. Kentova partnerica Kulička do kutija s hranom stigla je posljednja. Brižno je motrila članove svoje obitelji i, ponosna na njihovo prognoziranje, na kraju se i sama počastila s nekoliko komada voća.