Gibon Kent nije izabrao pobjednika sraza Hrvatske i Kanade na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Budući da je ovo prvi put u dugoj tradiciji njegova prognoziranja da se nije poslužio hranom ni iz jedne kutije, prvi je put u Zoološkom vrtu Grada Zagreba naknadno korišten VAR, tj. pregled video snimki kako bi se provjerilo što se točno dogodilo.

Sve je počelo uobičajeno. Timaritelj je prišao kutijama sa zastavama Kanade i Hrvatske te ih napunio hranom. Iz susjedne su prostorije potom u svoju nastambu po granama i lijanama utrčali giboni, a ženski se dio obitelji počeo častiti voćem i povrćem iz kanadske kutije. Kent je pritom bio posve nezainteresiran. Neki od okupljenih objašnjavali su da je indisponiran jer ga je dio hrvatskih navijača zasuo kritikama zbog loše odrađenog posla s predviđanjem pobjednika prošle utakmice Vatrenih. Kako bi ga oraspoložila, kći Fiona mu je dodala komad batata. Nakon toga proučio je kutije, no nije posegnuo ni za čim. Njegova partnerica Kulička te kćeri Fiona i Salvadora mirno su nastavile jesti. Najviše su uzimale voće i povrće iz kanadske kutije.

„Veliki sam zaljubljenik u Zoološki vrt Grada Zagreba i počašćen sam što sudjelujem u tradicionalnom prognoziranju pobjednika utakmice. Nažalost, Kent nije izabrao nikoga, pa poslijepodne moramo gledati utakmicu kako bismo doznali pobjednika. Znate za koga navijam, ali uvjeren sam da će to biti fantastična utakmica i gledat ću je s mnogo strasti“, rekao je Alan Bowman, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj.

Jednako strastveno utakmicu će gledati djelatnici Zoološkog vrta. Oni se nadaju da će bodove uzeti Hrvatska.

„U skladu s ‘fair playom’ pred gledateljima sam po kutijama hranu gibonima raspodijelio ravnomjerno. Pratim Svjetsko prvenstvo i Kanada nije za odbaciti. Njezini igrači jako dobro igraju i jako su brzi. Možda Kent zaista najbolje zna“, rekao je Marko Bengez, timaritelj u Zoološkom vrtu Grada Zagreba.

Djelatnici i posjetitelji Vrta složili su se s prognoziranjem gibona Kenta i iako se čini da će utakmica biti igra živaca, s nestrpljenjem iščekuju današnje intoniranje Lijepe naše u Dohi.