Toplo vrijeme razbudilo je životinjski svijet. Zato se Zagrepčani posljednjih tjedana u zelenim dijelovima grada susreću s mnoštvom divljih životinja. Neke životinje u potrazi su za partnerima, a neke već imaju mlade. Građani tako uočavaju i zmije – od mladih do odraslih jedinki.

Kako bi ih upoznao sa zmijama koje žive u njihovu gradu, Zoološki vrt grada Zagreba na 55. Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart donio je terarije s nekoliko neotrovnih zmija.

Na Bundeku tako Zagrepčani izbliza mogu promotriti smukulju, bjeloušku i bjelicu. Isti su gmazovi na Floraartu bili izloženi i prije dvije godine. Budući da su izazvali veliko zanimanje građana, edukatori su ih odlučili ponovo dovesti na isto mjesto.

Edukatori će u šatoru Zoološkog vrta odgovarati na pitanja zainteresiranih građana. Objasnit će im kako razlikovati izložene zmije od otrovnica te što učiniti ako na neku naiđu u prirodi. Podsjetit će ih i na činjenicu da su sve zmije u Hrvatskoj zakonom zaštićene.

Zagrepčani koji se u gradu susretnu sa zmijom, a misle da sama neće otići na sigurnije mjesto, mogu nazvati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba čija će je terenska ekipa potom nježno premjestiti.

Informativni kutak Skloništa nalazi se na Bundeku kraj onog Zoološkog vrta. Tamo se građane potiče na udomljavanje pasa i mačaka iz Dumovca.

Floraart je otvoren do nedjelje.