Zoološki vrt grada Zagreba u subotu 12. lipnja 2021. godine slavi svoj 96. rođendan. Prigodni program posjetitelje očekuje od 11 do 18 sati.

Na samom početku programa najmlađi će član obitelji zagrebačkih zebri dobiti ime. Ime mladog zebrana objavit će osnovnoškolski razredi koji su pobijedili u kreativnom natječaju Upoznajmo zagrebačke zebre. Nakon toga će Marin Ivanović Stole predstaviti pjesmu o Zoološkom vrtu, a giboni pokušati predvidjeti pobjednika utakmice Hrvatska – Engleska na Europskom nogometnom prvenstvu.

U 18 sati na Labuđem otoku počinje koncert Gudačkog kvarteta Rucner. Posjetitelje Divljeg srca grada očekuje i mnoštvo edukativnih sadržaja. Posebno će zanimljivi biti edukativni kutci ustanova i udruga s kojima Zoološki vrt grada Zagreba surađuje na projektima istraživanja i zaštite prirode. Među njima su Veterinarski i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Park prirode Lonjsko polje, Javna ustanova za zaštitu prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Međimurska priroda – javna ustanova za zaštitu prirode, Hrvatsko herpetološko društvo HYLA i Hrvatsko društvo za biološka istraživanja HDBI.