U nedjelju, 7. travnja, u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti Svjetski dan zdravlja. Dan je to kada promičemo zdravu fizičku aktivnost i boravak na otvorenom.

Aktivnosti će se odvijati na području ispred i unutar Edukacijskog centra te Zebrinog trga.

10:00 – 14:00 sati

Gradska ljekarna Zagreb  – „Ljekarničko savjetovalište“

Salvus d.o.o. – određivanje vitaminsko-mineralnog statusa organizma

Neuroth d.o.o. –  određivanje kvalitete sluha

Stomatološka poliklinika Zagreb – stomatološko savjetovalište

Roche d.o.o. – mjerenje glukoze u krvi

10:00 – 14:30 sati

Privatna praksa fizikalne terapije Jadranka Brozd – savjetovanje fizioterapeuta te posebni popusti na terapijske programe s radionicom naziva ”Kretanje je zdravlje” – naučite specijalizirane vježbe za svaki dan – dok se vozite na posao, idete u školu, prije i nakon sportskih aktivnosti – kako pokretima podići zdravlje i riješiti se boli. Proljeće je vrijeme kretanja – od šetnji, planinarenja, igre na otvorenom, vožnje biciklom i ostalih aktivnosti na svježem zraku – ne dopustite da vam bol pokvari planove.
(start radionice: 14:00 sati, Edukacijski centar)

11:00 – 14:30 sati

Građanski nogometni klub Dinamo – poticati će najmlađe i one veće da vježbanje uvedu u svakodnevicu uz edukativnu radionicu na temu zdravlja, poligon i zajedničko vježbanje na Zebrinom trgu.

10:00  – 17:00 sati

Bilić Vision Optika (Edukacijski centar) – savjetovanje u vezi pregleda vida, dioptrije, nošenja naočala i kontaktnih leća uz mogućnost naručivanja na besplatnu kontrola vida u optici i popust od 20%  na cijeli asortiman dioptrijskih i sunčanih naočala koji za sudionike događanja vrijedi od 08.04.- 13.04.2019.