Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana secesije je Životinje i secesija.

U suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt Svjetski će se dan secesije u Zoološkom će vrtu grada Zagreba obilježiti u nedjelju 13. lipnja 2021. godine.

Posjetitelji Zoološkog vrta moći će razgledati izložbu fotografija secesijskih predmeta sa životinjskim motivima iz fundusa MUO-a. Neke od životinja koje su nadahnule stvaranje tih predmeta poput bjelorukog gibona i polarne sove, mogu se vidjeti u Divljem srcu grada.

Pedagoški odjel MUO-a za najmlađe posjetitelje Zoološkog vrta priprema dvije kreativne radionice. U njima će se od 10 do 13 sati izrađivati nakit sa životinjskim motivima te secesijski vitraji.

Obilasci Vrta pod vodstvom edukatora tijekom kojih će se moći doznati zanimljive činjenice o životinjama koje od davnina nadahnjuju umjetnike, kreću u 10 i 13 sati.

U skupini može biti 25 ljudi. Za djecu mlađu od 14 godina potrebna je pratnja roditelja.

Za sudjelovanje u kreativnim radionicama i edukativnim obilascima Vrta potrebna je prijava putem e-adrese: edukacija@muo.hr do petka 11. lipnja.

U Muzeju za umjetnost i obrt građani do nedjelje 13. lipnja 2021. mogu besplatno razgledati izložbu „ZOO secesija u MUO“.

Svjetski dan secesije MUO obilježava u sklopu projekta ARTNOUVEAU2.