Klep, klep! Pažnja, pažnja! Ptice selice Roda i Slavuj nisu otputovale u toplije krajeve. Prezimit će kod danas iz jednog posebnog razloga – kako bi svake subote svoju čarobnu priču dijelile s našim najmlađim posjetiteljima i članovima njihovih obitelji.

Ljepota naše različitosti kazališna je predstava kojom je autorski dvojac Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić osvojio srca publike diljem svijeta. Predstava donosi do sada neispričanu, emotivnu, motivirajuću i ohrabrujuću priču o toleranciji, prihvaćanju, poštovanju, prijateljstvu, ljubavi i miru.

Predstava će se izvoditi tijekom Polarnog adventa u Divljem srcu grada u Edukacijskom centru subotom od 17 sati.

Riječ je o subotama i nedjelji:

7. prosinca 2019.

14. prosinca 2019.

21. prosinca 2019.

28. prosinca 2019.

5. siječnja 2020.

Ulaz na predstavu omogućuje ulaznica kojom je posjetitelj te subote ušao u Zoološki vrt.

Sadržaj predstave: 

Zabavna i edukativna priča prati dvoje malenih prijatelja, Rodu i Slavuja, na njihovom dalekom putovanju iz Afrike do Europe. Izgubljeni od svog jata, malene ptice selice odvažno se udružuju i kreću na daleko putovanje u nepoznato. Ujedinjene u jednom cilju, da pronađu svoju izgubljenu obitelj, dvoje prijatelja nailaze na mnoge prepreke, suočavaju se s raznim strahovima te susreću različite životinje od kojih uče važne životne vrijednosti. Od Egipta i Sirije, preko Turske i Sredozemnog mora pa sve do Hrvatske, dvoje malenih prijatelja upoznaju različite kulture, jezike, plesove i donose nam priču o toleranciji, prihvaćanju, prijateljstvu, pomaganju, ljubavi i miru.

Predstava je prilagođena djeci starijoj od četiri godine, no zbog svevremenskih poruka zanimljiva je svim generacijama.

Trajanje predstave: 40 minuta.

Tekst: Ena-Sanan-Hdagha | Igraju: Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić | Režija: Ena-Sanan Hdagha | Glazba: Marin Bukvić | Scenski pokret i koreografija: Ena-Sanan Hdagha i Marin Bukvić | Kostimografija: Ena-Sanan Hdagha | Grafički dizajn: Ena-Sanan Hdagha, Marin Bukvić i Branimir Stamenić