Polarni advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba tijekom zimskih će školskih praznika besplatno moći posjetiti djeca i odrasli iz Sisačko-moslavačke županije.

Zoološki vrt na ovu se akciju odlučio jer je tijekom prethodnog Polarnog adventa, onog na kraju prve pandemijske godine, slobodan ulaz darovao zdravstvenim djelatnicima i djeci, no tu mogućnost tada zbog potresa djeca iz Sisačko-moslavačke županije nisu iskoristila.

„Svjesni smo da je iza mnogih stanovnika Sisačko-moslavačke županije teških godinu dana te da su razorni potresi koji su krajem prošle godine pogodili tu županiju, djeci iz Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta uskratili bezbrižnost kakvu imaju njihovi vršnjaci u dijelovima zemlje gdje se potresi nisu osjetili. Kako bismo toj djeci omogućili da stvore lijepe zimske uspomene, pozivamo ih s roditeljima u Divlje srce grada“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Stanovnici Sisačko-moslavačke županije slobodan ulaz u Vrt ostvaraju predočenjem osobnih dokumenata od petka 24. prosinca 2021. godine do nedjelje 9. siječnja 2022. godine.

Zoološki vrt svako se jutro otvara u 9 sati. Na Badnjak, Božić i Staru godinu radi do 16 sati, a od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. zatvara se u 20 sati. Istočna se blagajna u tom razdoblju zatvara u 15, a glavna u 19 sati. Tijekom Polarnog adventa (petkom, subotom i nedjeljom) posjetitelji Vrta mogu uživati u obilascima koje predvode edukatori odjeveni u vilenjake, te blagdanskom ruhu šetnica i paviljona jednog od najljepših srednjoeuropskih zooloških vrtova.

Napomena: U Zoološki vrt moguće je ući isključivo za vrijeme rada blagajni, a nakon 15 sati iz Vrta je moguće ući i izaći samo kroz glavni ulaz.