Počeo je ciklus koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Večeras (u subotu) su održana prva dva, a sutra (u nedjelju) će se održati još dva.

„U večerašnjim su koncertima uživali i ljudi i životinje. Vjerujemo kako će naše goste i stanovnike Zoološkog vrta jednako oduševiti i glazbene poslastice koje nam Zagrebačka filharmonija priprema tijekom lipnja. Ovi su koncerti i svojevrsna glazbena uvertira u proslavu Dana Grada Zagreba. Svi smo posebno bili ganuti kad su Vrtom odjeknuli taktovi pjesme „Moj Zagreb, tak imam te rad“”, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Koncert popularne klasike na Labuđem otoku u izvedbi Zagrebačke filharmonije bio je prvi koncert nekog orkestra u Zagrebu nakon koronakrize. Među nekoliko stotina Zagrepčana pratio ga je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

„Sretni smo što Zagrebačka filharmonija nakon dva i pol mjeseca ponovo nastupa. Koncerti pod vedrim nebom sa sobom povlače i određenu simboliku – donose svjetlo na kraju tunela, a umjetnosti dajemo novi dah. Drago nam je da smo upravo ovdje jer Zoološki vrt grada Zagreba uskoro slavi 95., a mi najesen 150. rođendan“, kazao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije. Koncerti će se na istom mjestu održavati subotama tijekom lipnja, a posebno atraktivan program građane očekuje za rođendan Vrta u subotu 13. lipnja.