Svjetski dan voda u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba obilježiti u subotu, 23. ožujka. Edukativni program trajat će od 11 do 16 sati.

Tema ovogodišnjeg Dana voda je „Voda za sve – ne izostavljajući ikoga“. Time se želi ukazati na važnost pristupa pitkoj vodi te održivoga gospodarenja njome.

Hrvatska spada među zemlje bogate pitkom vodom, a kako bi takva i ostala, Zoološki vrt grada Zagreba pripremio je zanimljiv program, u prvom redu namijenjen najmlađima.

Što se krije u vodi – naziv je radionice na kojoj će posjetitelji doznati kakav sve otpad završava u našim potocima, rijekama, barama i jezerima. Pritom će se djecu podučavati razvrstavanju otpada.

U Vodenom laboratoriju mali će istraživači trebati zasukati rukave i digitalnom lupom razotkriti živi svijet iz naših voda. 

Izložba Planet ili plastika koju je National Geographic Hrvatska postavio u paviljonu Insektarij, ukazuje na opasnost od prekomjernog korištenja plastike, a posebno one jednokratne. Poseban akvarij s plastičnim otpadom zorno prikazuje budućnost mora ako se ne promijeni odnos ljudi prema prirodi.