Naši kolege iz Azil Dumovec dan provode u Petrinji i okolnim mjestima.🐾❤️ Pročitajte kako možete pomoći životinjama s potresom pogođenog područja!

Potresao nas je susret s Petrinjom!Bez krova nad glavom ostali su mnogobrojni ljudi i životinje!Obišli smo nekoliko lokacija na kojima smo odmah ostavili hranu za pse i mačke. 🐶🐶😺😺 Adresa na koju ćemo se sigurno vraćati, je ona Udruga za zaštitu životinja Patronus Sisak.Hvala svima koji ste donirali hranu za kućne ljubimce! Ako možete, i dalje je donosite u Dumovec.I u nastavku dana ostajemo u Petrinji sudjelovati u organizaciji skrbi za nezbrinute životinje.Uskoro ćemo objaviti upute što napraviti ako u Sisačko-moslavačkoj županiji naiđete na odlutalog psa.

Zbog potresa mnoge su životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji napustile svoje domove. Neke su od kuće pobjegle iz straha, a neke su izgubile krov nad glavom.Kako biste na najbolji mogući način pomogli psu koji je odlutao od kuće, molimo vas da se vodite ovim uputama:

1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru: PETRINJA Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A Mobitel: 098 17 69 532 GLINA Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60 Mobitel: 098 599 098

2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga. Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga. Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.

3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodimo evidenciju nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.

5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.
Sličnu smo akciju spašavanja životinja radili i nakon poplava u županjskoj Posavini.Vjerujemo kako ćemo i ovaj put uz vašu pomoć uspjeti pomoći životinjama u potrebi. ❤️