I ove godine uživajte u našem Polarnom adventu!

U čaroban svijet životinja uvest će vas prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica.

Poseban program očekuje vas od 27. studenoga 2021. do 9. siječnja 2022. godine.

Taj će se program koji traje od 11 do 19 sati, u prvom dijelu Polarnog adventa, od 27. studenoga do 19. prosinca, održavati petkom, subotom i nedjeljom, a u drugom dijelu manifestacije, od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022., Zoološki vrt otvoren je svakoga dana do 20 sati (obilasci i drugi sadržaji održavaju se samo petkom, subotom i nedjeljom).

Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa, Vrt se zatvara u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Ovisno o trajanju programa tog dana, u Vrt je moguće ući dok se ne zatvore blagajne, tj. do 15, odnosno 19 sati.

Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake. U 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrina trga kreću obilasci čije su teme Mora li saonice vući baš sob, Životinjski ukrasi, Tko je bio dobar ove godine, Božićno nadmetanje i Gužva u štalici. Pod noćnim nebom slijede obilasci Mrak i vilenjak. Njihov je početak u 16, 17, 18 i 19 sati. Obilasci traju 45 minuta. OBILASCI se ne rezerviraju.

Od subote do ponedjeljka 4. do 6. prosinca Divlje će srce grada ugostiti Grad svetog Nikole u organizaciji portala Wish mama.

Od petka 10. prosinca u Edukacijskom centru zainteresirani će moći razgledati edukativni postav Tajne životinjskog svijeta.

Kako bi posjetitelji ovjekovječili svoj posjet Polarnom adventu, na nekoliko ih mjesta u Vrtu očekuju posebno kreirane točke za fotografiranje.

Restoran Kod morskog lava te njegove kućice na Zebrinu trgu nudit će prigodnu ponudu hrane i pića.

Tijekom boravka u Zoološkom vrtu posjetitelji se trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera.