Bogatom ponudom i nizom aktivnosti vezanih uz edukaciju javnosti o životinjskom svijetu, zaštiti prirode, održivom razvoju i  očuvanju zaštićenih vrsta, nabavom radova, roba i usluga, Zoološki vrt ostavlja izrazito društveni, kulturni, obrazovni i gospodarski utjecaj  na sredine u kojima djeluje.

Za ispunjavanje svake od navedenih uloga Zoološkog vrta, potrebna su i određena financijska sredstva. Programom Pokroviteljstvo nastoje se osigurati sredstva za kontinuiran i višestruk napredak. Ovaj je program prije svega usmjeren na fizičke i pravne osobe koje žele dati svoj doprinos očuvanju životinjskih vrsta, njihovih staništa, prirode i okoliša. Pružanjem podrške i finacijske potpore omogućuje se kvalitetnije ostvarivanje ciljeva koje provodi Zoološki vrt grada Zagreba.

Ustanovi Zoološki vrt grada Zagreba neophodni su pokrovitelji i donatori za realizaciju projekata. Želite li i Vi biti dio divljeg srca grada i pomoći nam na životinjski dobar način, svoj upit vezan uz pokroviteljstvo ili donacije možete poslati na: marketing@zoo.hr

Zahvaljujemo svim institucijama i pojedincima koje podržavaju rad Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba!