Naše maskote proteklih su dana šetale srcem grada. S dobrim razlogom! Na Zrinjevcu je održana akcija Zgogosi znaju kako. Zagrebački su se vrtićarci i školarci upoznavali s važnošću razdvajanja različitih vrsta otpada. Tome su namijenjeni i različiti spremnici. Onaj u obliku dupina voli papir, onaj u obliku žapca staklo, a onaj u obliku medvjedića biootpad.

„Otpad je korisna sirovina, a to najbolje shvaćaju djeca. Iz malenoga se trn oštri. Nema cjelovita sustava rješenja otpada u Zagrebu bez odvojenog prikupljanja“, rekao je obraćajući se okupljenima gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U zagrebačkim vrtićima i ekoškolama bit će raspoređeno 250 kompleta spremnika, a žabac i medo već su dulje kod nas.

Bliski su nam i ekologija i životinjice, pa smo mališane na Zrinjevcu koji su u nove spremnike uspješno razvrstavali otpad, nagrađivali plišancima iz naše suvenirnice Baobab.

Upravo iza te suvenirnice u našem Vrtu žive prstenastorepi lemuri. Njihov kostimirani dvojnik, jedna od naših maskota, stigla je na svečano otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih na Trg bana Jelačića. Više od osam tisuća djece i mladih pretvorilo je Zagreb u srce amaterskog sporta Hrvatske, a mi smo ih sve dozvali u Divlje srce grada!