Svjetski je dan pčela. Udruga za promicanje istih mogućnosti u suradnji s Hrvatskom udrugom pčelara Pčelinjak našim je posjetiteljima predstavila košnicu (apisarij) i upoznala ih sa životom pčela i njihovom nezamjenjivom ulogom u ekosustavu.

Mr. sc. Marija Ševar iz  Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede posjetiteljima je predstavila solitarne pčele te načine njihova uzgoja.

Posebni gosti edukativnog događaja bili su mališani iz dječjeg vrtića Bukovac iz Zagreba. Okupljene su oduševili izvedbom pjesme „Leti pčela“.

“Svjetski dan pčela čestitamo pčelama i pčelarima! Drago nam je da i današnjim programom slijedimo jednu od glavnih misija suvremenih zooloških vrtova, a to je edukacija posjetitelja o važnosti zaštite biološke raznolikosti. Pčele su alarm promjena u prirodi. Naime, kada se ugrožava njihova populacija, trebamo se zabrinuti i za vlastitu budućnost. Zato trebamo štititi prirodu u cjelini uključujući pčele”, poručio je Damir Skok, ravnatelj Vrta.

Sunčani dan išao je na ruku i pčelama i ljudima. I jedni i drugi uživali su u toplini i mirisima maksimirske šume.