Nakon što je mjesec i pol proveo u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, dvogodišnji srnjak pušten je u Park prirode Medvednica.

Građani su 22. siječnja prijavili nalet vozila na srnjaka u Markuševcu, a terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba brzo ga je preuzela. Veterinari Vrta utvrdili su mu veliku razderotinu na butu i operirali ga. Nakon što je rana zašivena, srnjaku je propisana terapija kako bi se što brže oporavio.

„Riječ je o snažnoj mladoj životinji za koju smo imali dobar osjećaj da će se lijepo oporaviti. Tako je i bilo. Rana je zacijelila, a mi smo sa Zagrebačkim lovačkim savezom koji će nam pomoći u nadzoru srnjaka u prirodi, dogovorili da ga pustimo u blizini mjesta gdje je pronađen. Sjajan je prizor bio gledati srnjaka ponovno u njegovu prirodnom okruženju. Gotovo da se nismo stigli niti pozdraviti. Odjurio je prema vrhu, a mi smo slici dodali pjesmu Na Sleme, na Sleme Tomislava Borića i Radeka Brodarca“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Inače, ovih dana terenskoj ekipi Skloništa u Dumovcu raste broj intervencija. Zatopljenje je razbudilo živi svijet u gradu. Jučer su, među ostalima, spašene dvije ozlijeđene vrane i dvije bebe vjeverice.