Ozlijeđeni i bolesni supovi sada će u Centru za posjetitelje i oporavilištu za bjeloglave supove Beli na otoku Cresu moći dobiti bržu i bolju prvu pomoć!

U sklopu projekta „Unapređenje i povećanje kapaciteta Oporavilišta za bjeloglave supove u Centru Beli“ uređene su unutrašnje i vanjske nastambe za intenzivnu skrb o supovima te je nabavljena potrebna dijagnostička i laboratorijska oprema.Kako bi se omogućilo skladištenje dovoljnih količina hrane za supove tijekom oporavka u Belom te za cresko hranilište, tzv. „restoran“ za supove, u sklopu ovog projekta nabavljena je hladnjača.

U Oporavilištu je uređena i letnica za supove. Drago nam je što će kvarnerski „orli“ zahvaljujući svemu tome sada imati još bolje uvjete za liječenje i oporavak!

Čestitke kolegama iz Javne ustanove Priroda na svemu što je u Belome napravljeno! Sa svečanosti otvorenja “bolnice” za supove otišli smo sretni i iz zbog vijesti da su supovi područje gniježđenja s kvarnerskih otoka proširili i na Park prirode Učka.Mi smo dugogodišnji suradnici Oporavilišta Beli i nastavit ćemo mu biti na raspolaganju pri liječenju supova.Ako se nađete na Cresu, svakako posjetite Centar Beli!