Mala patuljasta kozica u našem Dječjem zoo vrtu ime je dobila po timariteljici koja je s njom od prvoga dana. Elena Račevska kod nas volontira od 2013. godine, a kao timariteljica radi posljednjih pet mjeseci. Diplomirala je zaštitu primata i psihologiju te doktorirala primatologiju. Uz posao timaritelja koji obožava, nastavit će se baviti znanstvenim radom. Svaku životinju o kojoj se brine u Divljem srcu grada, poznaje u dušu. Zadivljeni smo s koliko ljubavi čini sve što je svakodnevno potrebno kako bi naše životinje imale što kvalitetniji život. Zato su njezini kolege malenoj kozici nadjenuli njezino ime.

To me oduševilo! Činjenica da se jedno ovoliko slatko biće zove po meni, veliki mi je kompliment! I sama volim životinje nazivati po ljudima koje volim. Elena je prva životinjica koja je nazvana po meni. Predivno je gledati kako se razvija i raste. Po cijele dane veselo trčkara i poskakuje. Proširili smo ograđeni prostor u kojem se nalazi, a kako je još uvijek u osjetljivoj dobi, posjetitelje molimo da je ne uznemiravaju, tj. da je ne diraju, love i podižu. Za nekoliko mjeseci bit će spremna za interakciju s njima“, rekla je Elena Račevska.

U Dječjem zoou uz patuljaste koze žive i patuljasta svinja te kunići. Osim o tim domaćim životinjama njihova se timariteljica u Zoološkom vrtu brine i o divljim životinjama – od morskih lavova do kineskih leoparda. Među svima njima ne radi razliku. Sve su joj životinje jednako prirasle srcu.