U Zoološkom vrtu grada Zagreba u tijeku su posljednje pripreme za novi Abrakadabra Zoo, noćne obilaske Vrta u koje će se građani moći uključiti od 8. do 31. listopada.

Posjetitelje i ove jeseni očekuje živopisna priča nadahnuta mitovima i legendama.

Glavne su protagonistice dvije moćne dame – Maksimirska coprnica i Anaril, majstorica petog stupnja zagonetki, vragolija i nestašluka. Od njihova su posljednjeg susreta prošle 1024 godine, no ni tisućljeće nije bilo dovoljno da ublaži Anarilinu želju za vlašću. Ambiciozna čarobnica hoće zavladati Maksimirom, pa njezina protivnica traži konzultante. Idealna su djeca. Domaćoj coprnici trebaju savjeti i pomoć neustrašivih i domišljatih mališana vještih u rješavanju zagonetki.

Zabavan zaplet odigrava se u maksimirskoj šumi zavijenoj u jesenje ruho iz koje proviruju njezini najznatiželjniji stanovnici.

U noćni obilazak posjetitelji svake večeri kreću u dva termina – od 18.15 i 20.15 sati. Skupine mogu imati do 25 osoba.

Program Abrakadabra Zoo namijenjen je djeci od 5 do 14 godina, a na pet dječjih ulaznica potrebno je kupiti najmanje jednu za odrasle u pratnji.

ABRAKADABRA ULAZNICE

PONEDJELJAK/UTORAK/SRIJEDA/ČETVRTAK:

Ulaznica za djecu od 5 do 14 godina iznosi 35 kn, a ulaznica za starije od 14 godina iznosi 60kn.

PETAK/SUBOTA/NEDJELJA:

Ulaznica za djecu od 5 do 14 godina iznosi 60 kn, a ulaznica za starije od 14 godina iznosi 80 kn.

Ulaznice za Abrakadabra Zoo mogu se kupiti na blagajnama Zoološkog vrta. Radno vrijeme blagajni provjerite klikom na: RADNO VRIJEME

Mjesto okupljanja: kolni ulaz – ulaz za zaposlenike (Ulica Fakultetsko dobro, 100m niže od istočnog ulaza, porta s lijeve strane)

Za sve informacije o preostalim terminima molimo vas da kontaktirate odjel edukacije putem e-mail adrese: edukacija@zoo.hr