Fiona, bjeloruka gibonica iz Zoološkog vrta Grada Zagreba koja će krajem mjeseca navršiti osam godina, preuzima palicu prognozera pobjednika utakmica u kojima nastupa reprezentacija Hrvatske.

Ona na svakom predviđanju prva dojuri do kutija s obilježjima reprezentacija i pokazuje veliko zanimanje za njih. Njezine se prognoze pokazuju točnima, a njezin tata Kent sve je skloniji pogreškama.

U predviđanju pobjednika završnice Lige nacija Fiona je izabrala Hrvatsku, a Kent Španjolsku.

Zbog toga su djelatnici i posjetitelji Zoološkog vrta Grada Zagreba odlučili vjerovati mladoj prognozerskoj nadi te ignorirati razočaravajuću akciju njezina oca.

„Pobjednički pehar sigurno ide u ruke Vatrenih! Mlade gibonice Fiona i Salvadora, rođene u Zagrebu, sjurile su se do kutije Hrvatske i počele jesti iz nje, a Kent se sporo došetao i nezainteresirano gricnuo nešto iz kutije Španjolske. Zato vjerujemo Fioni! S nestrpljenjem iščekujemo novi bravurozan nastup hrvatskih reprezentativaca i pripremamo se za slavljenje njihove velike pobjede“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba. Djelatnici Vrta uvjereni su kako će hrvatski navijači Vatrenima sutra navečer u Rotterdamu pružiti veličanstvenu podršku, te kako će hrvatski nogometaši ostaviti srce na terenu. Sve to, uvjereni su u Divljem srcu grada, trebalo bi značiti zlatno odličje oko vrata kapetana Luke Modrića i njegovih suigrača.