Na Štefanje (u utorak 26. prosinca 2023. godine) u Zoološkom će se vrtu Grada Zagreba održati tradicionalna podjela darova životinjama.

Posjetitelji će od 10 do 11 sati u Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske moći sudjelovati u radionici izrade darova i čestitki za životinje. Edukatori će u 11 sati posjetitelje povesti u obilazak Vrta tijekom kojega će životinjama podijeliti darove. Neke će životinje razveseliti nove igračke, a neke omiljene poslastice. Paketići će stići u nastambe afričkih lavova, prstenastorepih lemura, emua i valabija, merkata, mungosa te smeđih kapucina i nosatih rakuna. Podjelom darova životinjama se obogaćuje životni prostor, a posjetitelji imaju priliku na zanimljiv način naučiti nešto novo o životinjskom svijetu i njegovu očuvanju.

Zoološki vrt Grada Zagreba na Štefanje je otvoren od 9 do 20 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 19 sati kada se zatvaraju blagajne.

U Zoološkom vrtu u tijeku je program Advent u Divljem srcu grada. Vrt je prigodno ukrašen, a vikendom posjetitelje očekuju dodatni edukativni sadržaji. Program traje do kraja školskih zimskih praznika – 7. siječnja 2024. godine.