Timaritelji, sretan vam vaš dan! Hvala za sve što činite za stanovnike Divljeg srca grada!

Zagrepčane za vikend očekuje bogat zabavni i edukativni program. Njegov je cilj građane upoznati s važnošću zaštite životinjskog svijeta, ali i potaknuti ih da sami čine što mogu kako bi se očuvalo bogatstvo faune.

Dobro jutro, Hrvatska o Međunarodnom danu timaritelja: pogledajte jutrošnji razgovor s 📺 Hrvatska radiotelevizija!

U subotu 5. listopada poseban se program u organizaciji Grada Zagreba priprema na Bundeku. 💚 🦁🐢🦉🐻🤗🐍🐟🦓🐸

Dan kasnije, u nedjelju 6. listopada, Međunarodni dan životinja obilježit će se na Zebrinu trgu u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tamo će se predstavljati CARE, poseban program koji obuhvaća projekte zaštite životinja u koje je Vrt uključen. Među njima je SOS Stork Hrvatska, projekt označavanja bijelih roda odašiljačima kako bi ih se pratilo na selidbenom putu.

Posjetitelji koji kupe razglednicu kojom se podupire program CARE, moći će se uključiti u igru spretnosti, znanja, brzine i snalažljivosti, a troje najuspješnijih postat će posvojitelji životinja iz Vrta koje pripadaju ugroženim vrstama.

Većina tih životinja uključena je u EEP, uzgojni program Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija. Kako se taj program provodi i na koji način može utjecati na populaciju životinja u divljini, otkrit će njome nadahnuta edukativna igra.

Ljubav ljudi prema životinjama odražava se, među ostalim, i odgovornim odnosom prema kućnim ljubimcima. Građane na to sustavno potiču djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a za Bundek pripremaju sadržaj posebno zanimljiv djeci i mladima.

Uz edukativni kutić koji će biti otvoren od 10 do 16 sati, mališane tamo očekuje i oslikavanje lica te dio u kojem će moći upoznati neke od pasa koji jedva čekaju udomljenje. S udrugom Indigo Sklonište će organizirati parkour izazov. Bit će izuzetno zanimljivo vidjeti u kakvom su odnosu pas i njegov čovjek. Prijave će biti na štandu udruge Indigo od 11, a sam izazov počinje u 13 sati.