U nedjelju 23. svibnja 2021. godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se Međunarodni dan biološke raznolikosti, Svjetski dan pčela i Svjetski dan kornjača.

Edukativni program posjetitelje očekuje od 11 do 18 sati.

Na Edukacijskom trgu govorit će se o ugroženim vrstama životinja. Edukatori će najmlađim posjetiteljima pojasniti razloge ugroženosti pojedinih životinjskih vrsta, a osvrnut će se i na one izumrle. Tamo će biti izloženi i preparati nekih ugroženih životinja.

U kutku Zoo CaRE posjetitelji će moći saznati na koji način Zoološki vrt grada Zagreba sudjeluje u zaštiti biološke raznolikosti.

Hrvatska udruga pčelara Pčelinjak djeci će predstaviti apisarij te važnost pčela u prirodi.

Kod Tropske kuće proučavat će se građa kornjača, njihov način života te mjesto u prirodi. Poseban naglasak stavit će se na kornjače kao kućne ljubimce te one koje postaju invazivne vrste.

Posjetitelje u nedjelju u Zoološkom vrtu očekuju i dvije igre – Od pola do pola i Osnove EEP-a. Prva će sudionike upoznati s Arktikom, jednim od najugroženijih područja na Zemlji, a druga s Europskim uzgojnim programom za ugrožene vrste u koji je uključen i Zoološki vrt grada Zagreba.