Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 29. kolovoza 2020.

Očekuju vas organizirani obilasci Vrta tijekom kojih možete naučiti mnoštvo zanimljivih činjenica o jedinim letećim sisavcima.

Prve grupe u pustolovinu kreću u 19, a ostale u 19.15 sati.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 24. kolovoza 2020, a cijena po standardnom cjeniku iznosi 10, 20 i 30 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Zoološkog vrta, a po potrebi moguće ih je rezervirati u uredu edukatora na: 091 2302 229 ili edukacija@zoo.hr

Rezervacije vrijede 24 sata, a plaćaju se i preuzimaju na blagajnama Zoološkog vrta. Ukoliko preostane neprodanih ulaznica bit će ih moguće kupiti na dan održavanja programa na glavnoj blagajni Zoološkog vrta.

Svaku grupu vodit će edukator, a posjetitelji će uz krilaticu „Nije lako živjeti naopako“ otkrivati zanimljiv i neobičan svijet šišmiša te brojnih stanovnika Zoološkog vrta u prekrasnom večernjem ambijentu.

Svi sudionici moći će se upoznati s posebnošću jedinih letećih sisavca na svjetu te koliko su oni važni za ljude i koliko su ugroženi. Također moći će otkriti što sve šišmiši diljem svijeta jedu, a među njima su i zmije, glodavci i kukci, koje će oni najhrabriji moći dotaknuti.

Naravno, uz egipatske letipse, vrstu šišmiša koju će se moći vidjeti u Tropskoj kući, organizirat će se i potraga za divljim šišmišima pomoću bat-detektora.

Uz savjete o tome kako mi sami možemo pomoći šišmišima te druge edukativne sadržaje, na ovogodišnjoj Noći šišmiša bit će i puno zabave: Maksimirska coprnica, grof Drakula, istraživanje lavlje špilje… Sve će završiti predstavom poznatog mađioničara Vladimira Štimca te ugodnim druženjem u restoranu Kod morskog lava, koji je pripremio poseban ugođaj i ponudu za sve ljubitelje šišmiša.