U sklopu Festivala proljeća u Divljem srcu grada na Labuđem je otoku nastupio  Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije.

Time je otvorena ovogodišnja sezona koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

„Sretni smo što možemo ovdje nastupiti. Naime, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog gdje desetljećima održavamo svoje koncerte, oštećena je u potresu, pa tražimo prostore na otvorenom gdje građane možemo obgrliti glazbom. Umjetnicima je nužan kontakt s publikom.  Nakon uspješnog prošlogodišnjeg ciklusa koncerata Zagrebačka se filharmonija vratila na Labuđi otok. Danas je ovdje Kvartet trombona, no uskoro ćemo ovamo stići u većoj formaciji“, kazao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije čine Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš. Publiku koja se okupila u parku Maksimir te Zoološkom vrtu, trombonisti su oduševili šarolikim repertoarom na kojem su se našle skladbe Wagnera, Haydna, Haddada, Mancinija te drugih skladatelja iz proteklih nekoliko stoljeća.

„Ovo je uvod u ciklus koncerata koji slijede, a na kojima će se izmjenjivati formacije glazbenika i repertoar. Labuđi otok posljednjih je godina zaživio kao nova zagrebačka pozornica pod vedrim nebom, a njegova posebna vrijednost došla je do izražaja nakon prošlogodišnjeg zagrebačkog potresa i uslijed aktualne pandemije koronavirusa“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Novi raspored koncerata Zagrebačke filharmonije na Labuđem otoku bit će objavljen uskoro.