Lisac sa Žitnjaka koji je svojim izgledom zabrinuo Zagrepčane, stigao je na liječenje u naše Oporavilište za divlje životinje.
Na mjestu gdje je uočen, terenska ekipa Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba – Dumovec prošli je tjedan postavila lovke i svakodnevno ih pregledavala. Tek je danas kolege dočekao prizor koji smo priželjkivali. Lisac se zatočio!
Lovka je bilo jedino sredstvo koje se moglo koristiti kako bi ga se ulovilo i moglo mu se pomoći.
Lisac je odmah pokazao svoj temperament! Iako se očekivalo da je slab zbog zaraze šugom, našeg je kolegu iz Skloništa htio ugristi. Srčanost je pokazao i kad je primljen u veterinarsku ambulantu našeg Oporavilišta. Zube je pokazao veterinarima i veterinarskim tehničarima.
Iako mu je šuga oštetila velik dio krzna, lisac je zapravo dobrog općeg stanja. Ima devet mjeseci. Mlad je, dakle, i snažan. Temperaturu nema. Kad mu je ponuđena hrana, pokazao je i zdrav tek.
Odmah je dobio svu potrebnu terapiju te dodatne vitamine i minerale.
Njegovo liječenje i oporavak trajat će nekoliko mjeseci. To znači da ćemo lisca u prirodu vratiti najvjerojatnije tijekom proljeća. Vjerujemo kako će tada svojim izgledom očarati lisice! 🧡