Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije nastupit će na Labuđem otoku u srijedu 31. ožujka u 14 sati.


Time se otvara ovogodišnja sezona koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu grada Zagreba.


Labuđi otok i prošle je godine ugostio ciklus koncerata Zagrebačke filharmonije. Filharmonija je tada matičnu koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog zamijenila pozornicama pod vedrim nebom te poručila kako Zagrepčane od glazbe neće razdvojiti ni razorni potresi ni pandemija novog koronavirusa. Ljudi koji su koncerte pratili iz Zoološkog vrta te parka Maksimir pokazali su koliko im je glazba važna.


Zbog toga će Zagrebačka filharmonija i idućih mjeseci nastupati na Labuđem otoku, a datumi koncerata bit će objavljeni na internetskoj stranici Zoološkog vrta.
U srijedu će Maksimirom odjeknuti zvuci trombona.

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije čine Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš.
„Veseli me što su ponovo došli topli dani da možemo, kao i prošle godine, biti dijelom maksimirske prirode te bar nakratko zaboraviti potrese i pandemiju. Veselimo se susretu s publikom koju ćemo opet obgrliti glazbom, jer je to ono što najbolje znamo“, kazao je Rabadan.


Mario Šincek tome je dodao: „Nama puhačima u ovoj pandemiji koja je posebice agresivna na pluća, iznimno je puno značilo sviranje na otvorenom. Ima li što ljepše nego muzicirati kad se priroda budi, a to je proljeće?! Pozivam publiku da se dođe odmoriti u dobroj glazbi.“
Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije za nastup na Labuđem otoku pripremio je zanimljiv program od četrdesetak minuta. Na njemu će se, među ostalima, naći skladbe Wagnera, Haydna, Haddada i Mancinija.

Program:
R. Wagner: Marš iz opere Tannhauser
G. F. Haendel: Rinaldo – Arija
F. J. Haydn: Gloria iz oratorija Stvaranje svijeta
P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana
G. Rossini: Uvertira iz opere Wilhelm Tell
A. Rubinstein: Vocalise
D. Haddad: T-Bone Party
H. Carmichael: Stardust
H. Mancini: Baby Elephant Walk
J. Williams: Throne Room iz Ratova zvijezda