Bjeloruki gibon Kent vjeruje da će Hrvatska u utakmici četvrtzavršnice Svjetskog prvenstva u Katru nadjačati Brazil.

Nakon što su bjeloruki giboni ušli u nastambu Zoološkog vrta Grada Zagreba s kutijama ukrašenima zastavama Hrvatske i Brazila, Kent se poslužio voćem i povrćem iz hrvatske kutije. Istodobno su se njegove kćeri Fiona i Salvadora te partnerica Kulička častile hranom iz druge kutije. Budući da se iz Kentova izbora iščitava pobjednik, djelatnici Zoološkog vrta s velikim su odobravanjem pozdravili njegovu prognozu.

„Kent je vrlo sigurno, čak tri puta, i isključivo uzimao hranu iz hrvatske kutije, no njegova su je djeca uzimala iz kutije Brazila. Dakle, u obje je kutije bio isti sadržaj. Igramo s najvećom nogometnom nacijom na svijetu, veselimo se divnoj utakmici i navijamo za Vatrene“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Predviđanje već svjetski slavnoga gibona promatrali su i predstavnici Veleposlanstva Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj.

„Nogomet je strast i u Hrvatskoj i u Brazilu! Obje zemlje imaju sjajne igrače i izvrsne rezultate na različitim svjetskim prvenstvima. Nažalost, u današnjoj utakmici ne možemo imati izjednačen rezultat. Jedna će zemlja pobijediti, a druga izgubiti. Uvjeren sam da je pred nama pravi sportski ‘show’ i drago mi je da ću ga pratiti iz Zagreba“, rekao je Mauro Luiz Iecker Vieira, veleposlanik Savezne Republike Brazil u Republici Hrvatskoj. Dio djelatnika Zoološkog vrta Grada Zagreba već nosi navijačka obilježja. Naime, kako je u tijeku Advent u Divljem srcu grada, pa je Vrt petkom, subotom i nedjeljom otvoren od 9 do 20 sati, neki će utakmicu pratiti na radnom mjestu.