Bjeloruki gibon Kent slaže se s procjenama sportskih analitičara i kladionica. Hrvatska bi trebala pobijediti Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru.

Nakon što je u Zoološkom vrtu Grada Zagreba gibonima posluženo voće i povrće u kutijama sa zastavama Hrvatske i Japana, Kent se zaletio prema hrvatskoj kutiji i počeo jesti iz nje. Iz toga se iščitava pobjeda Vatrenih.

 

„Osmijeh na našim licima govori sve. Kent je pokazao odlučnost i brzinu. Nadamo se uspjehu Vatrenih“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Budući da se Kent poslužio i voćem iz japanske kutije, Japanci koji su pratili njegovo prognoziranje, nadaju se pogocima svoje reprezentacije u drugom poluvremenu utakmice.

„Očekujem vrlo dobru igru. Oba tima su kompaktna i vrlo disciplinirana. Japan ima jako brze i mlade igrače“, kazao je Iso Masato, veleposlanik Japana u Hrvatskoj.

Tijekom posjeta Zoološkom vrtu Grada Zagreba japanski je veleposlanik nosio kravatu kojom dominira motiv šahovnice, a koja pri dnu ima malu zastavu Hrvatske. Objasnio je da je riječ o daru Tokamachija, grada u kojem je prije dvadeset godina tijekom Svjetskog prvenstva bio smješten kamp reprezentacije Hrvatske. Tokamachi od tada gaji dobre odnose s domovinom Vatrenih.