Bjeloruki gibon Kent osjeća da će Hrvatska pobijediti u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Katru. Ako se njegovo predviđanje ostvari, reprezentacija Hrvatske ponovit će uspjeh svojih prethodnika iz 1998. godine.

Kent je jutros u Zoološkom vrtu Grada Zagreba prvo pažljivo promatrao sadržaj kutija sa zastavama Hrvatske i Maroka. Potom iako se ženski dio njegove obitelji počeo častiti voćem i povrćem iz kutije Maroka, on je slastan komad hrane izabrao iz kutije Hrvatske.

„Drago nam je da je Kent ponovo prognozirao pobjedu Vatrenih. Bilo je dosta kontroverzi u javnosti oko njegova zadnjeg izbora, pa sam razgovarao s njim. Kent kaže: ‘Ja ne mogu protiv sudačkih nepravdi, a i srce mi tuče za Vatrene!’ Nadamo se da će se ostvariti njegov današnji izbor. Kent zna“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Reprezentacije Hrvatske i Maroka na ovom se SP-u susreću drugi put. Zajedničku utakmicu u  skupini F završile su bez pogodaka. Veleposlanica Kraljevine Maroko u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Nour El Houda Marrakchi kazala je da je to bila sjajna utakmica, no nada se da će u danas pobjedu upisati njezina zemlja.

„Sretni smo da smo među četiri najbolje reprezentacije na svijetu. Uz nas je cijeli afrički svijet, milijuni ljudi… Maroko će pokušati osvojiti treće mjesto. Naše se zemlje međusobno poštuju. Prijatelji smo i ostat ćemo biti prijatelji. Ovo je sport i neka bolji tim pobijedi“, rekla je veleposlanica Nour El Houda Marrakchi. Iako je gibon Kent do sada na velikim natjecanjima prognozirao samo pobjednike u utakmicama u kojima igra Hrvatska, sutra će prvi put predviđati pobjednika utakmice u koju nije emocionalno uključen. U 10 sati pokušat će osjetiti hoće li novi prvak svijeta biti Argentina ili Francuska.