Festival proljeća u Divljem srcu grada nova je manifestacija Zoološkog vrta grada Zagreba koja povezuje buđenje prirode, u prvom redu životinjskog svijeta, s uskrsnim običajima.

Festival traje od 20. ožujka do 11. travnja.

Zoološki vrt prigodno je ukrašen, a posjetitelji se subotama i nedjeljama mogu uključiti u obilaske Vrta tijekom kojih će edukatori govoriti o ornitologiji te mladuncima u životinjskom svijetu.

Mala škola ornitologije – naziv je obilaska čiji će sudionici moći doznati mnoge zanimljive činjenice o raznolikosti, biološkim karakteristikama, životu, razmnožavanju i ugroženosti ptica. Govorit će se o ulozi zooloških vrtova u zaštiti ptica te načinima kako im i građani mogu pomoći.

Drugi tematski obilazak vezan je uz mladunce u životinjskom svijetu. Naglasak će se staviti na odnose mladunaca i roditelja te odnose između oba roditelja.

U obilaske će se kretati na svaki puni sat između 11 i 15 sati pokraj glavne blagajne. Zainteresirani se u obilaske mogu uključiti bez prethodne najave, ali broj sudionika određuju važeće epidemiološke mjere.

Najmlađe posjetitelje razveselit će i zabavne igre koje se organiziraju vikendima: Gladan kao… zec!, Kakav otac, takav sin, Kukavica, Svi u jato, Žablji život i Vrijedna pčelica.

Zagrebački obrtnici svoje će radove predstavljati na Zebrinu trgu.

Na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno će se održati događaj Zekanje u Zoo vrtu.

Posjetitelji se u Vrtu trebaju pridržavati epidemioloških mjera.