Festival proljeća u Divljem srcu grada održava se u Zoološkom vrtu Grada Zagreba od subote 9. travnja do nedjelje 24. travnja 2022. godine.

Festival posjetiteljima donosi raskošan vatromet boja flore i faune. Prolistali su grmovi i stabla, cvijeće blista u bogatoj paleti boja, a šetnice i trgovi Vrta dodatno su ukrašeni uskrsnim motivima. Životinje u vanjskim nastambama uživaju u toplim zrakama proljetnog sunca.

Edukatori Zoološkog vrta posjetitelje potiču da obilazeći „zagrebački zvjerinjak“ doznaju kako proljeće utječe na buđenje životinjskog svijeta, te kako je to isprepleteno s uskrsnim običajima.

Jedno od mjesta koje djeca sada posjećuju s posebnim veseljem, je Dječji zoo. Tamo mogu izbliza promotriti kuniće te patuljaste koze, ovce i svinju.

Modni trendovi za najmlađe bit će predstavljeni u nedjelju 10. travnja u 12 sati na modnoj reviji Proljetne igre by KFWeekend. Nakon toga do 17 sati mališani će se moći uključiti u posebno osmišljene igre i kreativne radionice. Najmlađim zaljubljenicima u nogomet posebno iznenađenje priprema GNK Dinamo.

Središnji događaj Festivala proljeća u Divljem srcu grada tradicionalno je Zekanje u zoo vrtu. Riječ je o programu koji se održava na Uskrsni ponedjeljak. Zoološki vrt Grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 19 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 18 sati kada se zatvara glavna blagajna.