Više od stotinu učenika prvih razreda Veterinarske škole u Zagrebu kod nas je steklo dragocjene timariteljske vještine pod mentorstvom naših timaritelja koji su sudjelovali u Erasmus+ projektu Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, 2022-1-HR01-KA121-VET-000057731.

U poduci polaznika praktične nastave naglasak je stavljen na znanje i vještine koje su naši timaritelji stekli u Aeres MBO Barneveld, vodećem institutu u Nizozemskoj za strukovno obrazovanje u području držanja životinja.

Učenici kod nas kroz projektne zadatke upoznaju osnove ponašanja određene vrste životinja te uče prepoznati kod životinje urođeno, naučeno te nepoželjno ponašanje. Budući veterinarski tehničari također doznaju kako se koje ponašanje može poticati, odnosno suzbijati. Saznaju i kako se životinjama može obogaćivati životni prostor te sve o važnosti njihove pravilne i uravnotežene prehrane.

Učenici su, među ostalim, sudjelovali u treninzima životinja te pripremi obroka za životinje prema zadanim prehrambenim smjernicama za određenu vrstu.