Egzotični vikend u Zoološkom će vrtu grada Zagreba u subotu i nedjelju, 27. i 28. veljače, predstaviti životinjski svijet Azije. Edukatori Vrta posjetitelje očekuju od 11 do 15 sati na Edukacijskom trgu.
Azija je bogata različitim ekosustavima. Među njima su vruće pustinje, nepregledne stepe, snijegom prekrivene tajge, tropske kišne šume, živopisne močvare te najviši planinski vrhunci na svijetu. Zato je i fauna Azije iznimno raznolika. Njezina biološka raznolikost danas je ugrožena, a neka mjesta na tom kontinentu smatraju se najugroženijim područjima na svijetu.

Čovjek sada treba pokazati odgovornost prema prirodi i pokušati očuvati životinje ugrožene zbog njegova djelovanja. Među životinjama iz Azije čija je budućnost neizvjesna, su i neke koje se mogu vidjeti u Zoološkom vrtu grada Zagreba poput kineskih leoparda, crvenih pandi i balijskog čvorka.


U Tropskoj kući prošle je godine preuređen prostor Duh monsunskih šuma. Tamo posjetitelji mogu upoznati neke od veličanstvenih životinja koje su navikle na mnogo vlage i topline. Među njima su kraljevska kobra i plavi varan.


Na Edukacijskom trgu svi će zainteresirani moći istražiti osobitosti azijskih životinja pomoću raznovrsnih preparata. Među najatraktivnijim preparatima su krzno tigra, otisak šape sivog vuka, svlak burmanskog pitona, bodlje dikobraza te lubanje malajskog medvjeda i azijskog slona. Tamo će biti izloženi i preparirani mrežasti piton te morska kornjača. Sve to pratit će zanimljiva priča edukatora.
Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17, a ulazak je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.