Egzotični vikend u Zoološkom će vrtu grada Zagreba u subotu i nedjelju, 20. i 21. veljače, predstaviti životinjski svijet Afrike. Edukatori Vrta posjetitelje očekuju od 11 do 15 sati na Edukacijskom trgu.


Preparatima među kojima su lubanja bivola, slonov zub i nojevo jaje, edukatori će zainteresiranu djecu i njihove roditelje potaknuti na istraživanje faune koja je bez daha ostavila mnogobrojne slavne svjetske istraživače. Kako bi posjetitelji dobili što jasniju sliku o veličanstvenosti afričkih životinja, izbliza će moći vidjeti i neke preparirane životinje – afričkog lava, sejšelsku kornjaču i dik-dika.

U edukativnom kutku govorit će se o specifičnim predstavnicima afričke faune. Kontinent je to bogat biološkom raznolikošću u kojoj se posebno ističu krupni biljojedi i veliki grabežljivci.


Tijekom kišnog razdoblja afrička močvarna područja pretvaraju se u zelene oaze s tekućim rijekama i gustom vegetacijom. Najzamjetnije i najbrojnije životinje tada su ptice, pa je Afrika tada i zimsko utočište brojnih ptica selica iz naših krajeva.


U Zoološkom vrtu grada Zagreba mnoštvo je afričkih životinja. Tu se, među ostalima, mogu vidjeti afrička ljutica, banda merkata i simpatične zebre. Među nezaobilaznim mjestima u Vrtu mnogim su posjetiteljima Lavlja stijena Kidepo te Volijera s afričkim pticama močvaricama.


Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.