Australija je diljem svijeta poznata po bogatstvu svoje faune i velikom broju endemskih vrsta životinja.

Što je zaslužno za posebnost tog životinjskog svijeta, te što se radi kako bi ga se očuvalo, otkrit će edukativni program Australija u Zoološkom vrtu Grada Zagreba u subotu 6. svibnja 2023. godine.

Taj program Zoološki vrt u suradnji s Veleposlanstvom Australije u Hrvatskoj ove godine organizira 12. put.

Posjetitelji Vrta u mnogobrojne će se poučne i zabavne sadržaje u subotu moći uključiti od 11 do 17 sati.

Uz životinjski svijet Australije predstavit će im se kultura te gastronomija najmanjeg kontinenta na svijetu.

Sadržaji će biti povezani u osam skupina koje simboliziraju australske države i teritorije. Pri obilasku edukativnih i zabavnih točaka sudionici programa mogu ovjeravati posebnu putovnicu. Sve koji u Edukacijskom centru pokažu popunjenu putovnicu, očekuju simbolični darovi.

Jedan će edukativni kutak biti posvećen najslavnijim australskim životinjama. Bit će postavljena i izložba onih smrtonosnih.

Edukatori će potaknuti posjetitelje i da obiđu australske životinje koje žive u Zoološkom vrtu, a među kojima su močvarni valabi, četkastorepi betong, macklotijev piton i bodljikavi paličnjak.

U Matildinoj kuhinji zainteresirani će moći naučiti pripremati glasovite ANZAC kekse.

Kreativcima se preporučuje uključivanje u radionicu ukrašavanja papirnatih bumeranga.

Najmlađima je namijenjena igra na poligonu tijekom koje će moći upoznati izazove s kojima se suočavaju klokani.

Budući da su Australija i Novi Zeland ove godine domaćini Svjetskog ženskog nogometnog prvenstva, u 11 će sati u Zoološki vrt doći nogometašice Ženskog nogometnog kluba Dinamo Zagreb među kojima su neke koje igraju i za juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Posjetitelji Vrta moći će upoznati i australski nogomet te kriket.