Izoliranost Australije omogućila je na tom kontinentu razvoj jedinstvenog biljnog i životinjskog svijeta te pred ljude stavila obvezu njegove zaštite i očuvanja.

Kako bi se Zagrepčani i njihovi gosti što bolje upoznali s faunom Australije, u Zoološkom vrtu Grada Zagreba tradicionalno se u suradnji s Veleposlanstvom Australije u Hrvatskoj organizira bogat edukativno-zabavni program.

Ovogodišnji program „Australija u Zoološkom vrtu Grada Zagreba“ održat će se u subotu 7. svibnja 2022. godine od 11 do 17 sati.

Mnogi zaljubljenici u australsku faunu posebno čudesnim životinjama smatraju tobolčare. U Zagrebu se mogu vidjeti močvarni valabiji, simpatični biljojedi koji u divljini nemaju prirodne neprijatelje.

U zelenoj dvorani Edukacijskog centra bit će riječi i o drugim neobičnim stanovnicima sušne unutrašnjosti australskog kontinenta. Zainteresirani će izbliza moći promotriti agamu i paličnjaka.

Tamo će edukatori predstaviti i neke zastrašujuće životinje Australije među kojima neke spadaju i među najopasnije na svijetu.

Kroz edukativne igre mališani će moći doznati koliko je izazovno klokanici brinuti se o mladuncu u tobolcu, te kako je kakaduu kad mora premjestiti gnijezdo s jajima.

Životinje Australije imaju važno mjesto u njezinoj umjetnosti. Zoomorfne motive posjetitelji Zoološkog vrta moći će koristiti pri oslikavanju papirnatih bumeranga na Edukacijskom trgu.

U Matildinoj kuhinji moći će se upoznati s gastronomijom Australije te okušati u pripremi glasovitih ANZAC keksa. Ti keksi čovjeku daju mnogo energije.

Posjetitelji Zoološkog vrta koji pak žele potrošiti nešto kalorija, mogu zaigrati australski nogomet. Osnovama tog sporta zainteresirane će podučavati članovi Hrvatskog saveza australskog nogometa.