Priče iz davnine – tema je ovogodišnjeg adventskog programa koji se u subotu 26. studenoga 2022. godine otvara u Zoološkom vrtu Grada Zagreba.

Program je nadahnut bajkama Ivane Brlić-Mažuranić, književnice koju nazivaju i hrvatskim Andersenom. Svoje je fantastične likove među kojima su Palunko, Bjesomar i Tintilinić, povezivala s predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske koji je dobro poznavala.

Edukatori Zoološkog vrta ove će jeseni i zime pratiti njezine tragove. Odjeveni u likove Domaćih posjetitelje će voditi u tematske obilaske Vrta Priče iz Striborove šume. Pritom će ih upoznavati s autohtonim vrstama divljih životinja te im predstavljati neke njihove preparate. U Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske posjetitelje očekuje edukativni kutak Tajne medvjeđeg brloga, a u edukativnom centru predstavljanje životinja od kojih mnogi zaziru, poput zmija, žaba i kukaca. Tamo će biti smještena i radionica božićnih ukrasa od prirodnih materijala koji se mogu prikupiti tijekom šetnje šumom. U kolibi Djeda Božićnjaka koja će biti postavljena na katu restorana Kod morskog lava, vladat će ozračje kakvo je Ivana Brlić-Mažuranić gajila dok je priče pripovijedala svojoj djeci.

Navedeni program održavat će se do 8. siječnja 2023. godine petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Programa nema na Badnjak, Božić, Staru i Novu godinu.

Dakle, program se održava:

• 26. i 27. studenoga 2022.

• 2. – 4. prosinca 2022.

• 9. – 11. prosinca 2022.

• 16. – 18. prosinca 2022.

• 23. prosinca 2022.

• 30. prosinca 2022.

• 6. – 8. siječnja 2023.

ULAZ JE ISKLJUČIVO NA GLAVNOJ BLAGAJNI

Na Štefanje će biti organizirana podjela darova životinjama.

Tijekom adventa Zoološki je vrt blagdanski ukrašen te ima prigodnu gastronomsku ponudu.