Zajedno za zaštitu prirode – naziv je dvodnevne radionice koju smo u suradnji s Javnom ustanovom Priroda Grada Zagreba održali za naše i njezine djelatnike.

Radionica je bila posvećena razmjeni znanja i iskustva s ciljem postizanja još boljih rezultata na području zaštite prirode.

Predstavljeni su rad Oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba i Program zaštite divljači u Gradu Zagrebu. Poseban naglasak stavljen je na ptice i zmije – njihovo mjesto u urbanoj bioraznolikosti, izazove s kojima se te vrste životinja suočavaju u urbanim sredinama, te načine na koje im se može pomoći. Teoretski dio pratio je i onaj praktičan vezan uz rad sa pticama i zmijama.

Radna je skupina dviju ustanova održala i koordinacijski sastanak o protokolu o preuzimanju crvenouhih kornjača. Naime, jedinke te invazivne vrste koje se pronađu u prirodi, smještaju se u Prvo maksimirsko jezero. To je jezero uređeno kao utočište za njih. Ono im omogućuje kvalitetan život bez mogućnosti da te kornjače ugroze one zavičajnih vrsta.