Pod sloganom „5 do 100“ Zoološki će vrt grada Zagreba u subotu 13. lipnja proslaviti 95. rođendan.

Koliko se Vrt promijenio od 1925. godine kada ga je osnovao Mijo pl. Filipović, te što je sve obilježilo njegovu povijest, moći će se vidjeti na izložbi fotografija koja će biti otvorena u 11 sati na Edukacijskom trgu.

Razrezivanje torte pjesmom će uljepšati Kraljevi ulice, a legendarni Smogovci nadjenut će ime mladunčetu divovskog mravojeda koje ovih dana navršava godinu dana.

Na Zebrinu pak trgu djecu očekuju nastup mađioničara Vladimira Štimca te predstava Kako živi Antuntun Gradskog kazališta Žar ptica.

Budući da edukatori posjetitelje žele upoznati sa zadaćama suvremenih zooloških vrtova, pripremaju im priče o risu, vuku, dalmatinskom pelikanu, dinarskom voluharu i čovječjoj ribici. Spomenute životinje nalaze se i na vizualu proslave 95. rođendana Vrta. Naime, riječ je o životinjskim vrstama koje imaju snažnu poveznicu s Hrvatskom, a u čije je programe uzgoja, istraživanja i zaštite uključen Zoološki vrt grada Zagreba. Djeca će krune sa slikama tih životinja izrađivati na kreativnoj radionici na Zebrinu trgu.

Na šetnicama će mališani moći susresti maskote Vrta te Dinamova Plavka. Posjetitelji koji žele učiniti nešto dobro, mogu se zaustaviti u kutcima SOS Dječjeg sela Hrvatska i klaunova doktora Crvenih nosova.

Svi koji su se tijekom karantene zaželjeli koncerata, na svoje mogu doći u 18.15 i 19.15. Tada na Labuđem otoku počinju koncerti Zagrebačke filharmonije. Posjetiteljima koji ciljano dolaze na koncert, preporučuje se da ponesu vlastite dekice ili jednostavne stolce na rasklapanje.