Dio stanovnika Divljeg srca grada tradicionalno je na Uskrsni ponedjeljak počašćen pisanicama.

U sklopu Zekanja u Zoo vrtu šarene su pisanice raznih veličina i punjenja darovane afričkim lavovima, mravojedima, merkatima, mungosima, nosatim rakunima i kapucinima. Neke su životinje dobile jaja obojena prirodnim bojama, a neke su istraživale kakve poslastice skriva unutrašnjost kaširanih jaja. Mravojedica je počašćena sirovim jajima.

Na Zebrinu trgu djeca i mladi s velikom su pozornošću pratili predstavljanje nastavka romana Damira Hoyke Pustolovine Tizi Enili. Pustolovine Tizi Enili 2: Početak čitatelje upoznaje s nastankom Zemlje. Glavna likinja radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili kroz svoju avanturu djecu i mlade potiče na istraživanje prirodnih i društvenih znanosti.

Na Edukacijskom trgu održan je program ZekoEko u organizaciji portala Wish mama. Za djecu i njihove roditelje tamo su pripremljene mala modna revija, prigodne kazališne predstave, radionice i igre.

Zekanje u Zoo vrtu održano je u sklopu Festivala proljeća u Divljem srcu grada koji traje do nedjelje 24. travnja.

Zoološki vrt Grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 19 sati, a ulazak u Vrt moguć je do 18 sati kada se zatvara glavna blagajna.