Nakon uspješne i zanimljive radionice prethodne godine, ponovno nam u goste stiže EMPIRIRA TEATAR sa svojom ekoradionicom! U nedjelju, 13. listopada 2024., dođite nam s djecom! 

Šteta bacit ekološka je inicijativa Empiria teatra koja se održava svake godine, počevši od 2022. Ova je vrijedna inicijativa započela grupom na Facebooku istog naziva čija je svrha bila razmjena i donacije rekvizite, kostimskih i scenskih elemenata među kazališnom zajednicom i kulturnim radnicima/ama. Danas spomenuta grupa broji preko 1,000 članova/ica, što itekako svjedoči o nužnosti ekološkog promišljanja (izvedbenih) umjetnosti.

Inicijativa Šteta bacit u međuvremenu se usmjerila i na najmlađe, spajajući kreativni izraz i učenje o ekologiji i održivosti uz izradu i animaciju lutaka od otpadnog materijala, glumu, pripovijedanje, pjesmu, svirku, ples i malu izložbu dječjih radova.

Glumice-lutkarice i dramske pedagoginje povest će mlade polaznike/ce ovih besplatnih radionica njihovim strukturiranim planom, unutar kojega se djeca mogu kreativno izraziti, učiti i kritički promišljati o svijetu oko sebe.

Radionice se održavaju se na tri lokacije u Zagrebu – Gradskom kazalištu Trešnja, Zoološkom vrtu Grada Zagreba i Centru mladih Ribnjak. Vode ih Mirna Ostrošić Galinović i Zdenka Šustić te glumica Ema Šunde.

 

Šteta bacit u ZOO-u
EKORADIONICA SIGURNO MJESTO ZA UGROŽENE ŽIVOTINJE I BILJKE
Kada? U nedjelju, 13. listopada 2024. od 9:00 do 13:00 sati
Gdje? U našem Zoološkom vrtu – Interpretacijski centar zaštićene faune Hrvatske, uz nastambu medvjeda

Zbog potrebe edukacije djece o životinjskim i biljnim vrstama čiji je opstanak ugrožen
čovjekovim djelovanjem, u ovoj će radionici polaznici kreirati lutke inspirirane njima.
Nakon informativne vizualne prezentacije, polaznici radionice od otpadnog će materijala
kakvog je moguće pronaći u domaćinstvu, vrtiću ili školi, napraviti svoje lutke koje će predstavljati odabrane primjerke ugroženih životinjskih i/ili biljnih vrsta. Takav pristup
planiran je u svrhu osvještavanja štetnog ljudskog djelovanja na životinjska i biljna staništa u
edukaciji djece.

Stvarajući i skrbeći za svoju lutku, osim usvajanja novih kreativnih vještina,
polaznici će ujedno dobiti potrebne informacije o uvjetima u kojima ugrožene jedinke obitavaju i preživljavaju, čime se izravno utječe na razvoj empatije i ekološke svijesti u djece.

Tko? Voditeljice radionice – glumice: Mirna Ostrošić Galinović i Zdenka Šustić
Za koga? Djeca 4+

*djeca se mogu priključiti radionici u bilo kojem trenutku za vrijeme njezina trajanja