U sklopu Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu koje je dio Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba, u iduće će dvije godine biti izgrađeno sklonište za mačke.

O tome je tijekom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja na zagrebačkom Europskom trgu gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević razgovarao s djelatnicima Skloništa, predstavnicima udruga za zaštitu životinja i građanima.

„Građevinska dokumentacija za izgradnju skloništa za mačke je pripremljena. Uskoro se pokreću postupci nabave. Vrijednost tog objekta s opremom koji nedostaje Skloništu u Dumovcu, je oko tri milijuna eura“, kazao je gradonačelnik Tomašević.

Mačke trenutačno u Skloništu nemaju odgovarajuće smještajne kapacitete. Neke su prostorije prilagođene za njihov smještaj.

Kada se mačke presele u prostore koji će im u potpunosti odgovarati, prostori u kojima su sada, moći će se prenamijeniti za smještaj drugih kućnih ljubimaca poput kunića, zamoraca i hrčaka.

Obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja u Zagrebu organizirali su Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba.

Foto: Grad Zagreb