Zoo Zagreb u vašu učionicu dolazi uz pregršt zanimljivosti iz svijeta životinja kroz programe osmišljene za virtualno okruženje, a usklađene s Nacionalnim kurikulumom! Ako ste u mogućnosti, rezervirajte jedan od brojnih obrazovnih programa koje nudimo u svojim prostorima i posjetite nas u Zoo vrtu. Ako pak niste u mogućnosti posjetiti nas, pozovite nas u svoju učionicu i saznajte kako je imati ZOO U GOSTIMA.

ŠTO JE ZOO U GOSTIMA?

ZOO U GOSTIMA je skup programa za osnovne škole – to je virtualni posjet edukatora Zoološkog vrta grada Zagreba učenicima iz cijele Hrvatske kojima zbog epidemije COVID-19 bolesti nije moguć posjet Zoološkom vrtu. Sve što učitelji i nastavnici trebaju je računalo s projektorom i pristup internetu. Naši edukatori u vašu učionicu donose rasprave i demonstracije, video materijale, kvizove, dijelove virtualne stvarnosti te susrete sa živim životinjama.

Programi se mogu koristiti kao uvod u novu temu, njezina obrada ili kao vježbanje i ponavljanje.

ŠTO JE POTREBNO?

Trajanje: 45 minuta

Cijena: Programi se ne naplaćuju, kao niti drugi naši obrazovni programi za osnovne škole.

Što je potrebno? Naši novi programi virtualnog obrazovanja odvijaju se samo putem interneta – putem Zooma, Microsoft Teamsa, ili vaše odabrane platforme za web konferencije.

Oprema koju je potrebno imati je: računalo (preporučuje se s web kamerom i mikrofonom kako bi se mogla ostvariti dvosmjerna komunikacija s učenicima) s pristupom internetu.

Termini: Radnim danom od 9 do 16 sati.

Rezervacije i pitanja: Molimo Vas da program rezervirate barem jedan tjedan prije održavanja programa, a kako biste osigurali željeni termin, preporučujemo i prije.

Rezervacije su moguće na brojeve telefona i e-mail odjela edukacije Zoološkog vrta grada Zagreba. Kada rezervirate željeni termin, primit ćete e-mail s uputama za pripremu prijenosa predavanja.

Telefon: 01 77 88 534   

Telefon: 091 2302 229

e-mail: edukacija@zoo.hr

RAZREDNA NASTAVA

1. razred - PTICE OKO NAS

PTICE OKO NAS - LISTIĆ ZA UČITELJE

Kroz ovaj program učenici će utvrditi poznavanje osnovnih obilježja godišnjih doba i uočiti uzročno-posljedične veze između vremenskih uvjeta i života životinja.

Učenici će upoznati raznolikost skupine ptica te će ih se potaknuti na istraživanje prirode u vlastitom zavičaju, kao i na zaštitu životinja.

2. razred - TKO JE GLADAN

TKO JE GLADAN - LISTIĆ ZA UČITELJE

Slušajući i promatrajući rad djelatnika Zoološkog vrta i upoznajući prehrambene potrebe nekih životinjskih vrsta, učenici će razvijati pravilan stav prema vlastitoj prehrani i okolišu te razvijati interes za zanimanja vezana uz životinje.

3. razred - VODA, IZVOR ŽIVOTA

VODA, IZVOR ŽIVOTA - LISTIĆ ZA UČITELJE

Kroz ovaj program, uz demonstracije pokusa i razgovor s edukatorom, učenici će upoznati  raznolikost vode u prirodi i osvijestiti njezinu važnost za život biljka, životinja i ljudi.

4. razred - ŽIVOT ŽIVOTINJA

ŽIVOT ŽIVOTINJA - LISTIĆ ZA UČITELJE

Učenici će istražiti, upoznati i razumjeti međusobnu ovisnost živih bića i uvjeta života, te razlikovati skupine životinja prema različitim kategorijama podjele. 

PREDMETNA NASTAVA

5. razred - POSEBAN KAO ŽIVOTINJA

POSEBAN KAO ŽIVOTINJA - LISTIĆ ZA NASTAVNIKE

Kroz program će učenici upoznati osnovna obilježja različitih životinjskih skupina i povezati opstanak s prilagodljivosti i promjenjivosti vrsta. Saznat će što je energija, za što ju životinje koriste i kakve vrste energije postoje.

6. RAZRED - ŽIVOT TEČE U KRUG

ŽIVOT TEČE U KRUG - LISTIĆ ZA NASTAVNIKE

Učenici će kroz ovaj program upoznati odnose među živim bićima na zajedničkom staništu. Upoznat će važnost održavanja prirodne ravnoteže te razvijati odgovoran odnos prema očuvanju prirode i osvijestiti vlastitu ulogu u očuvanju prirode.

7. RAZRED - KRALJEŠNJACI

KRALJEŠNJACI - LISTIĆ ZA NASTAVNIKE

Učenici će upoznati različite skupine kralješnjaka, njihove prilagodbe na kretanje i disanje u raznim staništima te slijed razvoja organskih sustava kroz primjere. 

8. RAZRED - OD KUD TI, ČOVJEČE?

OD KUD TI, ČOVJEČE? - LISTIĆ ZA NASTVANIKE

Na osnovu sličnih i različitih odlika učenici će pratiti evolucijski razvoj čovjeka od čovjekolikih majmuna do suvremenog čovjeka. Učenici će se upoznati i s temeljima nasljeđivanja.